Inomhusbastu

Våra standardhöjder är: 2040 mm eller 1970 mm. Det går att få lägre takhöjd men då levererar vi inte takblock utan lös panel som kunden själv får montera i befintligt tak.
Våtrumsmatta, klinker, betonggolv osv. Ett golv som tål vatten. Bastun står på en golvram med justerbara fötter.

Nej, eftersom basturummet strå på justerbara fötter så vattnet kan rinna ut till golvbrunn utanför.

Nej, de justerbara fötterna går att justera upp till 50 mm, i våtrum brukar golvet luta mot golvbrunn.

Väggar som ska stå mot befintliga väggar ska stå med luftspalt mot befintlig vägg: ca 2 cm. Luftspalt mellan ovanför takblocket bör även vara ca: 2 cm.

Vi tillverkar väggar och tak i block som är max ca: 80 cm breda. Det innebär att det är lätt att bära in även om bastun ska stå i en källare. Det går även bra att montera i trånga utrymmen.

Ventilation in: kommer in under golvramen under aggregatet samt ut i tak (går även att få i vägg om det önskas istället). 

Det finns inte någon färdig dragen el i basturummet. All eldragning måste utföras av behörig elektriker. Det finns förberett för eldragning till bastuaggregatet (3-fas, 400 V, våra standardaggregat) Det sitter en täcklist i hörnet vid aggregatets placering där kabeln kan dras in från aggregat och ut i tak eller vägg där det är lämpligt. El till belysning drar man ut genom vägg bak där det är lämpligast. Belysning under lavar ska sitta max 50 cm från golv. Bakom hörnryggstöd ca 140 cm från golv.

De mått som är angivna i våra planlösningar är yttermått.

Nej, den går att vända vid montaget. 

Ja, välj alltid hörnets placering när ni beställer. Alla våra planlösningar är ritade med hörn/dörr till vänster. 

Ja, basturummen går att förstora och förminska i 85 mm steg för modell Classic och i 80 mm steg för modell Exklusiv Al och Modern. Ändrar man på en vägg så ändras även väggen mitt emot. Kontakta oss för specialmått.

Ett basturum är ett rum i rummet som inte släpper ut fukt i husets konstruktioner. Du kan ta med den när du flyttar. Du behöver ej sätta fast den i golv, väggar eller tak. Enkel att montera (ca: 1-2 dagar) Enkel att demontera om man ändrar sig. Blir inte dyrare än en platsbyggd om man jämför samma saker.

Ja, det går att vaxa, betsa och måla utsidan. Det går även att beställa basturummet uan panel och lister på utsida om du tex: vill sätta kakel eller ha någon egen lösning på utsidan.

Ja, vi rekommenderar att man oljar in inredningen minst två varv med paraffinolja innan man bastar första gången. Det ger laven ett bättre skydd och den håller sig snyggare längre tid.

Fler frågor?

Om du vill komma i kontakt med oss nås vi på telefon, mejl eller kontaktformuläret nedan.

info@trabyggarna.com

0923-755 85

Törefors 225, 950 40 Kalix

Öppet måndag - fredag 07.30 - 16.00

Kontaktformulär